WARk is WAR at Work

Στο βιβλίο του Going to WARk, tο Stelexos-X ορίζει τι είναι το WARk και γιατί η κατανόηση και η διαχείρισή του είναι τόσο σημαντική για όλα τα στελέχη που είναι πρόθυμα να καταβάλουν την απαιτούμενη προσπάθεια για να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη και να ανέλθουν στις κορυφαίες θέσεις της επιχειρηματικής ιεραρχίας.

Έτσι, εμβαθύνουμε στους ορισμούς νέων και συναρπαστικών εννοιών όπως το WARk.

 

Τι είναι το WARk;
WARk = WAR @ Work (πόλεμος στην εργασία)
WARk = Work in WAR (εργασία εντός πολέμου)
Το WARk είναι το «μέρος» που πηγαίνετε κάθε μέρα για δουλειά. 
Είναι το μέρος όπου δίνετε τις περισσότερες από τις μάχες της ενήλικης ζωής σας.
Το WARk είναι επίσης ένα μέρος όπου ακόμη και οι σοβαρές συγκρούσεις δεν είναι θανατηφόρες. Γνωρίζετε με πολύ υψηλά επίπεδα βεβαιότητας ότι αν όχι από έμφραγμα, εγκεφαλικό ή ακραίο στρες, ο θάνατος θα σας βρει μόνο πολύ καιρό αφού έχετε οριστικά εγκαταλείψει αυτό το μέρος.
Το WARk είναι το μέρος όπου ο συγγραφέας του Going to WARk έχει περάσει σχεδόν ΟΛΗ την ενήλικη επαγγελματική του ζωή.
Πώς προέκυψε το WARk;

ΜΕΡΟΣ 1: Καταρχάς, ο ΠΟΛΕΜΟΣ υπάρχει γιατί γεννιόμαστε με αυτόν μέσα μας, είναι στο αίμα μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η κατάκτηση και η κυριαρχία είναι γραμμένα στην αλληλουχία του DNA μας και ο πόλεμος είναι ο άμεσος απόγονός τους. Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι μέσα στις γενιές των πολεμιστών και των κατακτητών που γεννήθηκαν για τον πόλεμο, ακόμα κι αν αντιμετωπίσει τους εχθρούς και χάνει ή ακόμα δραπετεύει πριν από τη σύγκρουση, ακόμα και γι’ αυτούς, ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι άμεσα αναγνωρίσιμος καθώς είναι μέρος του DNA τους. Χάνουν ή δραπετεύουν μόνο επειδή χειρίζονται άσχημα τον ΠΟΛΕΜΟ, επειδή δεν ξέρουν πως να πολεμήσουν και πως να νικήσουν.

ΜΕΡΟΣ 2: Δεύτερον, η ΔΟΥΛΕΙΑ είναι απαραίτητη για εμάς. Το σύστημα που ακολουθούμε μέσω της συνεργατικής εργασίας οδηγεί στη δημιουργία αξίας και των σχετικών αμοιβών. Το σύστημα αυτό είναι εγγενές στο σύγχρονο κόσμο. Το χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Δημιουργεί ανάπτυξη με διπλό τρόπο. Πρώτον, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται και δεύτερον, το εισόδημα αυτών των ανθρώπων αυξάνεται επίσης. Η συνολική αύξηση είναι το αριθμητικό γινόμενο των προηγούμενων:

Συνολική ανάπτυξη = [αύξηση αριθμού ατόμων] * [αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος ανά άτομο]

 

Το WARK υπάρχει γιατί το απαιτεί το «σύστημα»!

Το σύστημα βασίζεται στο να κρατά τους ανθρώπους ζωντανούς και να εργάζονται, να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για περισσότερη αξία, άρα στη διαδικασία να δημιουργείται ακόμα περισσότερη αξία και οι άνθρωποι να ανταγωνίζονται ακόμη περισσότερο για αυτήν. Ο σκληρός ανταγωνισμός δημιουργεί το WAR@Work που ισούται με το WARk. Το WARk είναι ένας πόλεμος στην εργασία χωρίς νεκρούς.

Έτσι δημιουργήθηκε το WARk!

Stelexos-X says that 

«…το WARk μπορεί να είναι χειρότερο από τον πόλεμο. Το War@Work είναι μια μορφή ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, καθώς δεν περιορίζεται σε στρατιωτικούς στόχους και έχει ως αποτέλεσμα τεράστια ταλαιπωρία και απώλειες (όμως όχι θανάτους) πολιτών και άλλων μη μαχητών. Ο χώρος εργασίας είναι ένα πεδίο μάχης που έχει καταληφθεί από τον ολοκληρωτικό πόλεμο για όσο καιρό εργάζεται ο άνθρωπος, δηλαδή από πάντα. Βασικά, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το WARk είναι ο πρώτος τύπος πολέμου που εκδηλώθηκε ποτέ».

 

Το Παράδοξο του WARk

Υπάρχει ένα παράδοξο στο WARk. Είναι πλέον κατανοητό ότι από την αρχή του χρονικού συνεχούς ζούμε σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που ορίζεται από συγκρούσεις. Το WARk ήταν πάντα ένα μέρος του εργασιακού μας περιβάλλοντος, αλλά ήταν πάντα δύσκολο να το εντοπίσεις και να το κατανοήσεις. Και αυτό είναι το παράδοξο του WARk. είναι εμφανές και αόρατο ταυτόχρονα.

Μέσα σε αυτό το παράδοξο, κάποιος μπορεί να βρει μια από τις βασικές απαντήσεις, μια από τις σκληρές αλήθειες που αν τις αποδεχτείς σε οδηγούν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική τοποθέτηση μέσα στο εργασιακό σου περιβάλλον. Αυτή η αλήθεια είναι η αορατότητα.

 

Stelexos-X :《 Στο WARK (εργασία), το να είσαι αόρατος είναι προϋπόθεση για να είσαι ανίκητος》

 

 

Leave a comment